Kezdőlap Szakosztály Edzők Körös András
Körös András
Körös András picture
Születési év: 1948
Korcsoport: 13 éves kortól

Edzés időpontok és helyek

13 éves kortól
hétfő, szerda, péntek 17:00 órától

Magamról

Az életem furcsa fintora, hogy amikor tizenéves koromban elkezdtem az atlétikával foglalkozni, akkor is egy gyári csapatba léptem be, az azóta megszűnt Ganz Mávagba. 1966-ban távolugróként léptem át a TF küszöbét és 1971-ben végzős tanárként, valamint hét méter fölötti eredménnyel hagytam ott az eltelt négy évet. Azon szerencsések közé sorolom magamat is, akik személyesen ismerték a korszak edző "pápáit" - Koltai Jenőt, Bácsalmási Pétert, Zarándi Lászlót, Harmati Sándort, Híres Lászlót, Szécsényi Józsefet. Munkájuk ma is példa lehetne.

1971-től 1984-ig főállásban dolgoztam az Újpesti Dózsa Sportiskolájában. 1984-ben leporoltam tanári diplomámat és azóta is egy újpesti általános iskolában tanítok, ill. 12 éve igazgató-helyetteskedem.

Döntően az utánpótlással foglalkoztam az atlétika pályán, de többször is, így az elmúlt években is felnőttek a tanítványaim. Közöttük többen váltak, vagy maradtak sportágunk aktuálisan meghatározó személyiségeivé: Bruzsenyák Ilona "második " korszakában, az "induló" Bédi Tibi, Újhelyi Sanyi, Karlik Dani, Szabó Barbi, Szabó Attila, Seres Andris.

Vallom és követem elődeim elvét: ismerd meg a mozgás sokszínűségét, tanuld meg sportágad sokoldalúságát, mélyülj el a számodra kedves versenyszámban.

Mottóm: a sport lényege az az öröm, amit az ember ki tud hozni belőle.

qr-kod

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Sporttárs!

Az “Atlétikai Reménységekért Alapítvány”
Adószáma:

18076530-1-42

Tisztelettel kéri és fogadja az Ön 1%-os adó felajánlását.
Az Atlétikai Reménységekért Alapítvány célja a gyermekek, fiatalok sportolásának támogatása, a tehetségek menedzselése az atlétika sportágban.
Kérjük, hogy rokoni és baráti körben is nyerjen meg támogatókat céljaink megvalósítása érdekében.

Köszönettel:
Atlétikai Reménységekért Alapítvány Kuratóriuma,
Ikarus BSE Atlétika Szakosztály

FŐTÁMOGATÓINK

Hirdetés
Hirdetés

Szakmai cikkek

Sportolj az Ikarusban!

  •  ikarus plakata4 v2 nyom-1
image_024.jpg

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi