Évadzáró mezei futó országos bajnokság- Szabó Kitti győzelmével

Hideg, szeles időben november 26-án rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség az idei utolsó bajnokságát, a Mezei futó Ob-t. Helyszín a szentendrei Skanzen volt, amely méltó volt a versenyhez. Gyönyörű környezet várt a hosszútávfutókra. Első alkalommal volt itt az Ob, ennek oka pedig, hogy jövőre Magyarország rendezheti a Mezei futó Európa-bajnokságot. Ez a verseny volt a jövő évi kontinensviadal főpróbája. Kitettek magukért a házigazdák és az Atlétikai Szövetség is. Nagyon jól szervezett versenyt hoztak össze.

Ikaruszos távfutóknak is termett természetesen babér. Kezdjük Szabó Kittivel, aki a korosztályában kitűnő futással, magabiztosan utasította maga mögé a riválisait és megérdemelten lett országos bajnok.
 
13 éves fiúknál 7. helyen végzett a csapatunk, mely a Tóth Zsombor, Lengyel Dávid Gergő, Fedor Benjamin összeállítású triónak köszönhető.
 
15 éves fiúknál 8. helyezést szereztünk: Dénes Ervin, Fedor Péter, Szakács Attila, Ifi fiúknál Ludvig Benjamin ­ Országos bajnok és válogatott 800m-es futónk - 8. lett egyéniben, míg csapatban Sinka Domonkossal és Hajagos Gergővel kiegészülve ötödikek lettek.
 
14 éves lányoknál szintén 5. helyezést szerzett a csapatunk: Bodó Katinka, Horváth Hanga, Molnár Dóra Blanka összeállításban.
 
Még egy érdekesség a végére. Az Ikarus BSE-nek még soha sem volt Felnőtt Férfi csapata, így ez ”történelmi” pillanat volt a szakosztály életében. Wagner Gábor vezetésével a tízedikek lettünk csapatban Dr. Ökrös Csabával és jómagammal kiegészülve.
 
Gratulálok az egész éves teljesítményhez az atlétika szakág minden egyes szereplőjének, beleértve az összes sportolót, edzőt, a XVI. Kerületi Önkormányzatot (akiknek többek között az új rekortánpályát is köszönhetjük) és a sikerek mögött meghúzódó szülőknek és az áldozatkész segítőknek, önkénteseknek.

 

2024

 

21 11 18

 

 

2023

130 127 109

 

 

2022

126 117 105

 

 

2021

100 91 89