Atlétikai diákolimpia méltó körülmények között

Május 16-án és 17-én a XVI. kerületi önkormányzat rendezésében és az Atléta Barátok Klubja szervezésében zajlott a kerületi iskolák 2 napos atlétikai pályaversenye az Ikarus Atlétikai Centrumban. Az új létesítményben először léptek pályára a kerületi diákok ügyességi versenyszámokban.

Bár már közel egy éve kész az atlétikai pálya, mégis sokan e verseny kapcsán látogattak ki először ebbe a csodálatos létesítménybe. A két nap alatt több, mint 500 kerületi diák vett részt az eseményen.

Életkor szerint igen széles volt a skála, hiszen az alsó tagozatosoktól a középiskolásokig minden korosztály képviseltette magát.  Lelkesedésben és jó eredményekben nem volt hiány. A kiváló feltételek is hozzájárultak ahhoz, hogy kiugró eredmények szülessenek. A verseny legkiemelkedőbb eredményét Horváth Csaba, a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium 15 éves tanulója érte el, aki a IV. kcs-os magasugrást 190 cm-es eredménnyel nyerte meg.  Az iskolák között  komoly rivalizálás volt.  Az alsó tagozatosok között a legtöbb első helyet (szám szerint 6-ot) a Bornemisza Iskola nyerte, második a Kölcsey (4) harmadik a Sasalmi Tanoda és a Jókai lett holtversenyben(3-3). A felső tagozatosok között a legtöbb aranyérmet a Táncsics nyerte (9) második helyezett a Sashalmi (8) harmadik a Bornemisza (6) lett. A középiskolás korosztályban évek óta baráti párviadal  zajlik a Szerb Antal és a Táncsics diákjai között, melyből az előbbi került ki győztesen. Izgalmasabb lenne ennek a kategóriának a versenye, ha a Corvin és a Csonka középiskolák csapatai is résztvennének a versenyeken.  Az érmeket két kiváló sportoló, Pásztory Dóra paralimpiai úszóbajnok és Kiss Dániel Európa-bajnoki bronzérmes gátfutó adták át.  Legközelebb ősszel lesz újabb kerületi diákverseny az atlétikai centrumban. 

 

2024

 

21 11 18

 

 

2023

130 127 109

 

 

2022

126 117 105

 

 

2021

100 91 89