Váltó Országos Bajnokság

Május 18-án, szombaton egy héten belül már harmadszor népesült be az Ikarus Atlétikai Centrum. A kerítésen kívül hosszú sort alkotó autóbuszok, és a minden talpalatnyi szabad helyet elfoglaló személyautók sokasága jelezte, a három verseny közül ez a legnagyobb rendezvény. 
A szervezőkhöz rekordlétszámú nevezés érkezett, nem tévedés, több mint 300 csapat nevezett a váltóbajnokságra. Ebből a versenyből egy évben egyet rendez a Magyar Atlétikai Szövetség, rendszerint májusban. Ez a szabadtéri szezon elején amolyan idénynyitó megmérettetés, ami segíti a csapatok nyári szezonra való felkészülését, és jól illik a klubok éves eseménynaptárába. 
Budapestre központi fekvése miatt is szívesen jönnek a szakosztályok, hiszen ma már nagyon nem mindegy mennyibe kerül az utazás. Emellett a résztvevők mindig elismerően nyilatkoznak a pálya adottságairól. 
 A versenyen 13 éves kortól a felnőtt korosztályokig bezárólag minden korcsoport megtalálható. A versenyzők különböző sprint és középtávfutó váltószámokat futnak , de van a versenyszámok között olyan különlegesség is, mint a klasszikus vágtaváltó, vagy más néven svédváltó, amelyben egy futamon belül kell 100-400 méter közötti távokat kell teljesíteni.
Szakosztályunk versenyzői igazán kitettek magukért, a két-két országos bajnoki arany és bronzérem mellett szinte valamennyi egységünk bejutott valamelyik korosztályos döntőbe és értékes helyezéseket értek el.

 

2024

 

41 25 38

 

 

2023

130 127 109

 

 

2022

126 117 105

 

 

2021

100 91 89