Masters/Veterán sikerek az Ikarusban Gajdos Tamás győzelme 800m-en

gajdosA dobogó tetejére futott Gajdos Tamás M55ös korosztályban az olaszországi Masters
Világjátékokon-
 győzött 800 méteren - 2:16.5 perc alatt teljesítette a távot. Tamás így értékelte a teljesítményét:
„Fiatalabb koromban atletizáltam, s bár huszonöt esztendő kimaradt, öt évvel ezelőtt újrakezdtem a futást - Indultam szabadtéri, valamint fedett pályás kontinens- és világbajnokságokon, voltak bíztató eredményeim, 2011-ben pedig megnyertem az Európa-, most pedig a Világjátékokat. Utóbbi azért is nagy szó, mert tavaly kétszer műtötték a térdemet, csak az elmúlt hat hónapban tudtam komolyabb edzésmunkát végezni."
szeniorok olimpiájának is nevezett eseményen harminc sportág körülbelül harmincezer atlétája állt rajthoz, például Ausztráliából ezerhatszázan, Kanadából ezernyolcszázan érkeztek Torinóba.
 
„Büszke vagyok a teljesítményemre, de nem elégszem meg ennyivel - folytatta Gajdos, aki minden nap tréningezik: hetente két-három versenytempójú gyakorláson vesz részt, mellette kerékpározik, úszik és súlyzózik is. - Jövő márciusban Budapest ad otthont a fedett pályás vb-nek, de ha az anyagi háttér összejön, előtte szeretnék részt venni az októberi, brazíliai világbajnokságon. Az eredményekért ugyanis nem jár jutalom, sőt, nekünk kerül pénzbe a szereplés”
 
 
 
Egy másik szakágban a hegyifutásban próbálta ki magát Somogyi Károly, aki a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Masters/Veterán Hegyifutó Világbajnokságon vett részt. 23 ország közel 500 futója vett részt a versenyen.
Helyszín ezúttal Csehország volt, ahol 8.6km és 650m-es szint várt a futókra. Csak felfelé futás volt un. „UPHILL” pálya. Karcsi nagyot küzdve a 27. helyet szerezte meg a Világbajnokságon az M45 ös korosztályban.
Így értékelt a verseny után:
„Büszke vagyok, hogy részt vehettem ezen a rangos hegyifutó vb-n. Jó érzés volt válogatott szerelésben futni, így a hazámat is képviselhettem valamint a klubomat, az Ikarus BSE-t. Nagy motivációt adott számomra a jövő évi hegyifutó versenyekre.”
 
Gajdos Tamás futása: 

 
Infók, eredmények, honlapok:

 

2024

 

21 11 18

 

 

2023

130 127 109

 

 

2022

126 117 105

 

 

2021

100 91 89