Ügyességi és gátfutó Országos Csapatbajnokság az Ikaruson

A Magyar Atlétikai Szövetség október 12-én és 13-án, az Ikarus Sporttelepen rendezte meg a 2013-as év Ügyességi és gátfutó csapatbajnokságát. A szeptember közepén, ugyancsak az Ikarus pályán megrendezett serdülő országos bajnokság csapatbajnoki címének elnyerését követően a kertvárosi atléták ismét nagyon jól szerepeltek, hiszen a három arany-, három ezüst-, és egy bronzérem mellett három negyedik, egy ötödik egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik helyet is szereztek a piros-kékek ezen a hétvégén.
 
Az októberi csapatbajnokságon magasugrásban, rúdugrásban, távolugrásban, hármasugrásban, súlylökésben, diszkoszvetésben, kalapácsdobásban, gerelyhajításban, és különböző távokon gátfutásban mérhették össze erejüket az ország legjobb fiataljai, köztük az Ikarus BSE tehetségei is. Az év ezen szakaszában megszokottakhoz képest pedig ragyogó idő, és az ország egyik legmodernebb, első osztályú atlétikai pályája fogadta a hétvégén a kerületbe látogató versenyzőket, valamint az őket elkísérő edzőket és szakembereket egyaránt. – Ezen a hétvégén a serdülő és junior korosztályokban ötfős csapatok álltak rajthoz. Minden csapat versenyzőinek eredményei közül a négy legjobb pontszám átlaga határozta meg a végső helyezéseket az adott korosztályban, és az adott versenyszámon belül – avatott be minket a részletekbe ifj. Tomhauser István, az Ikarus BSE atlétikai szakosztályának edzője, és módszertani vezetője.
A kétnapos versenysorozaton – ahogyan az várható is volt – a hazai csapatok remekül szerepeltek: a serdülőknél a Tanó Leonardo, Tóth Zsombor, Adorján Ádám, Szeiffert András összetételű fiú 100 méteres gátfutó csapat és a Manyik Péter, Tóth Zsombor, Lengyel Dávid, Merényi Botond összeállítású fiú rúd csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott. Továbbá a Barcsay Csanád, Berényi Iván, Lévai Dániel, Szakács Attila összetételű junior férfi rúdugró csapat is az első helyen végzett a hétvégén. Mindezeken kívül pedig a fiú 300 méteres táv gátfutói, a fiú magasugrók, és a fiú súlylökők is az ezüstéremnek örülhettek, valamint a junior súlylökők a dobogó harmadik fokára állhattak.
 
 
Helyezett csapataink:
 
II.helyezettek:
300gát serdülő Tóth Zsombor, Tanó Leonardo, Bak Bálint, Adorján Ádám, Seiffert András
magasugrás serdülő: Tanó Leonardo, Tóth Zsombor, Bak Bálint, Seiffert András
súlylökés serdülő: Papp Szabolcs Fischer Márk, Kovács László, Kovács Noel
III. helyezettek:
súlylökés ifi Detrik Balázs, Holló Henrik, Rab Attila, Szabó Emíl, Gyürkés Martin
IV.helyezettek:
diszkosz serdülő: Boda Richárd,Kovács László Kovács Noel,Papp Szabolcs, Fischer Márk 300gát serdülő: Csillag Regina, Medvegy Noémi, Ludányi Virág, Dálnoki Anikó
diszkosz serdülő: Sólyom Gréta, Szatló Nóra, Csivincsik Karina, Pallos Réka
V.helyezettek:
súly Szatló Nóra, Csivincsik Karina, Pintér Kamilla, Zimányi Blanka, Virók Sára
VI.helyezettek:
távol serdülő: Rappai Fanni, Licht Vivien, Virók Sára, Medvegy Noémi,Zimányi Blanka

 
 

 

2024

 

21 11 18

 

 

2023

130 127 109

 

 

2022

126 117 105

 

 

2021

100 91 89