MOB Sport XXI. mezei a Naplás –tónál

Március 8-án került sor a MOB Sport XXI. program Közép-Magyarország régió tavaszi mezeifutó versenyére. A helyszín az elmúlt évekhez hasonlóan a XVI. kerülettel határos Naplás-tó melletti természetvédelmi terület volt. 
A MAHFUSZ által megrendezett EVERLING Tavaszváró verseny keretén belül került lebonyolításra a gyermek bajnokság. Szép környezet és az időszakhoz képest ragyogó idő várta a résztvevő 35 csapatot (U13/16 U11/19).
A jól megrendezett versenyen az idősebb gyermek korosztályban az Ikarus „A”, a GEAC „A” és a Vasas csapatai végeztek az élen.
Az u11-esek versenyében szintén az Ikarus „A” csapata győzött, ebben a korosztályban a Csepel „A” és a Veresegyház csapatai állhattak a dobogó második ill. harmadik fokára.
A versenyt Kovács Péter, Budapest Kertváros (XVI. kerület) polgármestere nyitotta meg, a díjak átadásában Kiss Dániel, az Ikarus BSE kiváló atlétája segített a rendezőknek.
 Nyilatkozatok:
Vékony Judit (U 13)
„Az U 13-as korosztályban 3 csapattal indult az Ikarus BSE atlétika szakosztálya. A csapatok összeállítása az előzetes felmérések alapján történt.
Hasonlóan a tavaly őszi fordulóhoz, idén is nagyon izgalmasan alakult a verseny. A Vasas csapata utcahossznyi előnyt szerzett első embereivel és a GEAC „A” csapata is jócskán előttünk volt. „A” csapatunk hatalmas akaraterővel, fokozatosan közelítette meg az első helyen futó ellenfeleket. A verseny utolsó harmadában már csak az volt a kérdés, a dobogó melyik fokán fogunk állni. A kemény csapatmunka és befutó embereink parádés futása meghozta a várva várt első helyet számunkra.
„B” és „C” csapatunk ugyancsak keményen helytállva az 5. és 10 helyen végzett.”
 
Az „A” csapat tagjai: Dudás Dániel, Merényi Panna, Pap Márk, Székely Anna, Sólyom Bálint, Baranyai Kristóf, Gajdos Dominika, Urbán Zita.
 
„B” csapat: Polányi Jázmin, Solymosi Sándor, Král Gergely, Dobai Hanna, Tormay Márton, Tóth Abigél, Vajda Virág, Oszlánczi Ádám.
 
„C” csapat: Bánházi Botond, Csontos Dóra, Szick Dénes, Dobos Natália, Takács Bertalan, Dobos Eszter, Németh Virág, Sal Bendegúz.
 

 

2024

 

33 19 28

 

 

2023

130 127 109

 

 

2022

126 117 105

 

 

2021

100 91 89