Utánpótlás és Junior OB az Ikarus pályán

Keresve sem lehetne jobb kezdő sorokkal indítani a hétvége összefoglalóját, mint ami a Magyar Atlétika Szövetség honlapján olvasható:
„A múlt hétvégi Budapest Opent követően újabb rangos versenynek lehetett házigazdája Mátyásföld, ugyanis a fővárosi IKARUS BSE pályája adott otthont Magyarország Junior és Utánpótlás Atlétikai Bajnokságának. A bajnoki hétvége ezúttal is jó hangulatú, izgalmas versenyeket, kiélezett küzdelmeket és nagyszerű eredményeket hozott.”

És valóban így történt. Számos versenyszámban csak századok, centiméterek döntöttek az érmek sorsáról.

A huszonhárom éven alattiak bajnokságán, a férfi magasugrásban Horváth Csaba győzelmével zárult, amivel megvédte 2018-as címét, és elmondhatja magáról, hogy valamennyi korosztályban nyert legalább egy bajnokságot, és a felnőttek között is több ízben állt dobogón.

Fischer Márk súlylökésben szerzett címe egyfajta kivétel volt a soros versenyek alól. A második dobásával állt az élre és végül több, mint három méteres előnnyel diadalmaskodott.

Bencsik Ádám két versenyszámot követően is dobogóra állhatott. Szombaton stabil versenyzéssel szerezte meg a 110m-es gátfutás bronzérmét, majd vasárnap 400m gáton élvezetes, szoros csatában happolta el riválisa elől az ezüstérmet. Ezen a távon volt még egy ikauszos kötődés, ugyanis a győztes Varga Dánielnek Ifj. Tomhauser István az edzője.

Dénes Mátyás évről évre javuló teljesítményének újabb egyéni csúcs és egy bronzérem volt a jutalma 3000m akadályon, ami a forró időjárást figyelembe véve különösen nagy fegyvertény.

Kovács Noel ugyan elmaradt egyéni csúcsától, de a szélviszonyok nem is kedveztek a gerelyhajításban indulóknak. (Érdekes módon a kis szembeszél inkább segíti itt a teljesítményt.) Noel bronzéremmel térhetett haza.

A juniorok küzdelmeiben Kovács Lászlónak és Fróna Hannának jutott a fényesebb érem. Laci évek óta korosztálya kiemelkedő súlylökője. Ez alkalommal, élvezetes verseny után ezüstérem jutott számára. Hasonló mondható el Fróna Hannáról, aki rendszeresen szállítja a jó eredményeket rúdugrásban. 3,30m-ig minden magasságot elsőre ugrott, aminek szintén ezüstérem lett a jutalma.

Forsthoffer Réka a junior nők gerelyhajító versenyében szerzett bronzérmet. A szoros versenyre jellemző, hogy a második és a negyedik helyezettet huszonhat centiméter választotta el egymástól. Réka egyéni csúcsa pedig remek visszajelzés arra, hogy korábbi sérüléséből teljesen felgyógyult.

Eredményeink
Utánpótlás
I. Horváth Csaba – magas – 2,08m (Edző: Kőrös András)
I. Fischer Márk – 15,87m (Edző: Eperjesi László)
II. Bencsik Ádám – 400m gát – 53,56s (Edző: Budai Tamás)
III. Bencsik Ádám – 110m gát – 15,67s (e.f.: 15,75s)
III. Dénes Mátyás – 3000m akadály – 9:34,97s PB (Edző: Id. Tomhauser István)
III. Kovács Noel – gerely – 63,22m (Edző: Kovács Gyula)
V. Fischer Márk – diszkosz – 44,93m PB

Junior
II. Kovács László – súly – 17,55m (Edző: Kovács Gyula)
II. Fróna Hanna – rúd – 3,30m (Edző: Etédi Endre)
III. Forsthoffer Réka – gerely – 40,27m PB (Edző: Kőrös András)
IV. Bognár Gyula – diszkosz – 46,84m PB
VI. Rapai Fanni – 400m – 58,13s
VII. Bognár Gyula – súly – 14,64m PB
VII. Szécsi Noémi – gerely – 30,94m
VIII. Somodi Bálint – gerely – 43,19m
XI. Csighy Adrienn – távol – 4,93m