Fantasztikus szereplés a Csapatbajnokság I. Divíziójában

Egy évvel ezelőtt csapatunk nagyszerű egyéni teljesítményekkel, ugyanakkor egymásnak szurkolva, csapatként nem csupán kikívta az első divízióban való szereplés jogát, hanem az ötödik helyet szerezte meg Magyarország Csapatbajnokságának a döntőjében, mindvégig az élmezőnnel csatázva.

 

Idén, a Lantos Mihály Sportközpontban rendezett versenyen hasonló volt a cél: a legjobb hatba kerülni!

Sérülések, betegségek zavarták a felkészülést, sőt! Még a verseny napjain is akadtak hasonlóan akadályok, amiket le kellett küzdeni.

Számos kiemelésre méltó eredménnyel, pillanattal örvendeztettek meg minket atlétáink, aminek köszönhetően sikerült felülmúlni a tavalyi szereplést és csupán 17 ponttal lemaradva a dobogótól a kiemelkedő 4. helyet szereztük meg. Annak tudatában pedig még inkább megsüvegelendő a teljesítmény, hogy az eredményt főként saját nevelésű atlétáinkkal és rengeteg fiatallal (U18-as, U20-as versenyzőkkel) értük el. Néhány eredményt, teljesítményt talán érdemes külön megemlíteni, de az elismerés, dicséret mindenkinek szól.

 

- Az 1500m-en kiemelkedő idővel győztes, 800m-en második Wagner-Gyürkés Viktória.

- A 400m gáton és a 4X400m-es váltóval győztes, valamint a 4X100m-es váltóval is sok értékes pontot összegyűjtő Molnár Csaba.

- A 400m gáton harmadik, a 4X400m-es váltóval győztes, a 4X100-as váltóval is sok pontot hozó Takács Gergő. A két fiú ráadásul még csak 19 éves.

- A 200m-en (3.) és 400m-en (4.) egyaránt kiválóan teljesítő, Rapai Fanni, aki a harmadik helyezett 4X400-as váltóban nem teljesen egészségesen is parádésan futott.

- A 800 és 1500m-en egyaránt harmadik Solymári Máté, aki még az U18-as korosztályba tartozik.

- A 100m győztese, aki a szezon közben épült fel sérüléséből, Pap Márk.

- A rúdugrás győztese, Kéri Tamás.

- A gerelyhajítás győztese, Kovács Noel.

- A súlylökésben második Kovács László, aki csupán egyetlen centiméterrel marat le az első helyről. 

- A gerelyhajításban második Rab Attila, aki kimondottan a CSB-re reaktiválta magát.

- A súlylökés harmadik helyezettje Detrik Balázs.

- Horváth Dóra és Vékony Judit, akik edzőként vállalták, hogy női váltóinkat erősítsék.

Hatalmas elismerés jár a 17 éves Vastag Nórának, aki 1500 és 5000m-en szerzett sok-sok értékes pontot. Marcos-Figueredo Anais ugyan nem volt női 400m-en az első háromban, de olyan értékes eredményt ért el, amivel sok versenyszámban az első helyekért harcolt volna. Petró Ádám 3000m akadályfutás után nagyjából 45 perccel, már a 4X400m-es váltóban robogott.

Eredmények: 

http://csb.masz.hu/2023

 

Íme, a büszke, alfabetikus névsorolvasás!

 

Amler Vanda, Brandl Lilla, Forsthoffer Réka, Hegyi Boróka, Horváth Dóra, Kiss Kiara, Kossuth Mária, Kovács Luca, Marcos Figueredo-Anais, Molnár I Eszter Molnár II Eszter, Rapai Fanni, Szatmári Zsófi, Szekér Gréta, Tóth Lilla, Vastag Nóra, Vékony Judit, Wagner-Gyürkés Viktória

 

 Auer Péter, Barna Bendegúz, Bencsik Ádám, Dénes Ervin, Dénes Mátyás, Detrik Balázs, Fekete Marcell, Gani Soufiane, Kardos Bence, Klenovszki Benedek, Kéri Tamás, Kovács Kristóf, Kovács László, Kovács Noel, Kovács Ádám, Molnár Ádám, Molnár Csaba, Molnár Csongor, Pap Márk, Petró Ádám, Rab Attila, Solymári Máté, Szekeres Dávid, Takács Gergő, Thardi-Veress Vajk

 

Edzők: ifj. Tomhasuer István, id. Tomhasuer István, Kőrös András, Kovács Gyula, Budai Tamás, Bagyula István, Páli Viktor, Babinyecz József. Csapatvezető: Amler Zoltán