Wagner-Gyürkés Viktória: "Különleges élmény volt"

Brüsszelben rendezték a mezeifutó Európa-bajnokságot december 10-én. A nagy presztízzsel bíró versenyen saját nevelésű klasszisunk, a XVI. kerületi Önkormányzat által is támogatott, a Docler-Ikarus Tehetséggondozó Program egyik tagja, Wagner-Gyürkés Viktória a vegyes váltóban képviselhette a magyar színeket, Vindics-Tóth Lili, Szögi István és Palkovits István társaságában.

A beszámolók szerint a pálya elég sáros volt, ami külön kihívást jelentett a részvevőknek. A legjobb magyar eredményként a 4x1500m-es váltó 20:24-es idővel a nagyszerű hatodik helyet érte el.

 

Kiválóságunk a következőképp értékelte a versenyt:

„Hatalmas, bokáig süppedős sár fogadott minket a versenypályán, ami nagyon megnehezítette mindenki dolgát. Nekem különösen nem fekszik az ilyen talaj, az egy-nagyjából 1500 méteres kör teljesítése is komoly küzdelem volt, de nagyon jó érzés volt csapatban futni, egymásért küzdeni. Ez különleges élmény, amiért hálás vagyok, hogy átélhettem. Az elmúlt évek eredményei alapján kicsit jobb helyezésben bíztunk, de mindannyian maximumot nyújtottunk.”