Hat dobogó a kánikulában - U20-as OB

Kicsi, de annál erősebb csapattal vághattunk neki a Szolnokon rendezett U20-as országos bajnokságnak. A két napos esemény alatt tombolt a kánikula, ami külön kihívást jelentett az indulóknak.

 

Duplázott Marcos-Figueredo Anais és nem csak az indulás szempontjából. Első nap 400m-en végig irányítás alatt tartotta a versenyt, kiváló futással nyerve az egy körös táv bajnoki címét. Vasárnap 200m-en csöppet sem látszott rajta az előző nap megterhelő versenyzése. A 200m selejtezőjéből könnyed, laza futással került döntőbe, miközben még azt is megengedhette magának, hogy kicsit takarékoskodjon az erejével. A fináléban már nem óvatoskodott: Erőteljes, kiváló futással szerezte meg az újabb bajnoki címet.

 

Izgalmas döntő elő nézhettünk 400m gátfutásban is. Az előzetesen háromesélyesnek tűnő küzdelemből hamar kiderült, hogy a két ikarusos atléta között dől el az aranyérem sorsa. Takács Gergő kezdett erősebben, Molnár Csaba igyekezett a nyomában. A célegyenesbe fordulva Csabának maradt több ereje és elsőként ért célba, megvédve bajnoki címét. Mindkét atlétánk nagyszerű egyéni csúcsot ért el, és várhatóan mindkettejüknek drukkolhatunk a Jeruzsálembe megrendezésre kerülő U20-as Európa-bajnokságon.

 

Kovács Kristóf a ranglista előkelő második helyéről várhatta a súlylökés versenyszámát, de túlságosan nem lehetett nyugodt, ugyanis az élmezőny idei legjobbjai alapján szoros versenyre volt kilátás. Kristóf azonban állta a sarat és a verseny folyamán többször is javítva, ezüstérmet szerzett.

Kovács Luca formaidőzítése is remekül sikerült. Egyéni csúcsán kerek 10cm-t javítva, összeszedett versenyzést követően a dobogó harmadik fokára állhatott fel.     

Eredményeink:

I. Molnár Csaba – 400m gát – 50,84 PB

I. Marcos-Figueredo Anais – 200m – 25,32 PB (e.f.: 25,88)

I. Marcos-Figueredo Anais – 400m – 57,02

II. Takács Gergő – 400m gát – 51,39 PB

II. Kovács Kristóf – súlylökés – 14,47

III. Kovács Luca – rúdugrás – 3,60 PB

VI. Klenovszky Benedek – távolugrás – 6,29

Szalay Botond – 100m – 12,05